GMK88

Nieuwsberichten

Kerstconcert 19 december 2018

Ook dit jaar organiseerde het Grubbenvorster Mannenkoor op woensdag 19 december een kerstconcert in de kerk te Grubbenvorst. Dit kerstconcert stond mede in het teken van het 30-jarig bestaan van het Grubbenvorster Mannenkoor en had als thema: Vrede op aarde voor iedereen.

Het kerstconcert werd uitgevoerd door het Grubbenvorster Mannenkoor in samenwerking met Vocal Group Happy Sound uit Hegelsom, het kinderkoor Weisterbeek uit Horst, de solisten Babs van Bree en Bart Rievers uit Grubbenvorst en met verdere instrumentale ondersteuning en begeleiding vanuit onder meer de Harmonie en percussiegroep.

Het GMK dankt iedereen die aan dit kerstconcert meegeholpen hebben.

Foto’s van het kerstconcert zijn te vinden in de foto-album

Het kerstconcert was het laatste optreden van dit jaar. Een jaar waar we weer veel plezier hebben gehad in het samen zingen. Het mooiste is natuurlijk indien blijkt dat het publiek waardeert wat wij doen. Zo hadden we afgelopen jaar veel positieve reacties op ons moderner repertoire en casual kledij.

Wij danken iedereen die ons het afgelopen jaar op enige wijze hebben gesteund en wensen allen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 

 

 

GMK viert Caeciliafeest

Zaterdag 20 oktober 2018 heeft het Grubbenvorster Mannenkoor weer het jaarlijkse Caeciliafeest gevierd. Dit jaar waren het de tweede tenoren die een gevarieerd programma hadden samengesteld. Passend bij het feit dat ons koor dit jaar 30 jaar bestaat hebben we eerst een bezoek gebracht aan het Museum “terug in de tijd” te Horn. Hier hebben we ons kunnen vergapen aan een zeer uitgebreide verzameling van voorwerpen uit de vorige eeuw. Menigeen zocht met weemoed naar zijn eerste brommer. Na dit bezoek gingen we weer terug naar de toekomst en hebben we eerst genoten van een goede maaltijd bij Mick in ’t Haeren. Daarna volgde een afwisselend programma met veel zang dat enkel onderbroken werd voor de huldiging van Piet Zanders die 25 jaar lid is van het koor Chris Lucassen als zanger van het jaar voor zijn vele verdiensten voor het koor.

De verrassing van deze avond was de presentatie van een nieuw koortje Pu(u)r Zang. Dit koortje bestaat uit een tiental leden van het GMK die zich met name richten op het zingen van gezellige meezingers. We zullen zeker nog vaker van ze horen.

Al met al was het een mooi programma en de tijd vloog voorbij. Een dank aan de organisatoren van dit geslaagd Caeciliafeest.

Zie voor enkele foto’s van deze Caeciliaviering de Foto-album

 

Meezingavond 2018

Woensdag 4 juli organiseerde GMK tijdens de laatste repetitie-avond van het seizoen de jaarlijkse meezingavond. Het was druk. Roel Verheggen was aangezocht om de avond aan elkaar te praten en hij deed dat gezellig, alert en met humor.
Naast een paar nummers die door het koor werden gezongen (sommige met solisten Oksana Bos-Baljva, Jan Rievers en Ger Derikx met Eef Mulders) legde Roel Verheggen aan de hand van “The sound of music” uit dat noten lezen helemaal niet moeilijk is.
De overbekende nummers “het land van Maas en Waal” en “opzij, opzij, opzij..” werden samen met de zaal ingestudeerd en ten gehore gebracht.
Eef Mulders bracht samen met haar vaste begeleider Daan Eekers (gitaar) tussendoor een aantal popnummers ten gehore die bij het publiek in de smaak vielen. Jan Rievers bracht (in Elvis outfit) een aantal nummers van de King of Pop ten gehore.
Kortom: het was een gevarieerde en -zoals alle repetities van het mannenkoor- gezellige avond waar eenieder van heeft genoten.
Voor mannen die wel zouden willen zingen maar een steuntje in de rug nodig hebben:
Het Mannenkoor heeft een aantal workshops “beginselen van de koorzang” gepland, te geven door Roel Verheggen en wel op dinsdagavond 4, 11 en 25 september en 2 oktober van 19.30 tot 20.30 uur in gemeenschapshuis ’t Haeren Grubbenvorst. Vrijblijvend en kosteloos, maar hopelijk niet voor niets! Deelnemen? Graag even een mailtje naar de secretaris: d.j.leneman@kpnplanet.nl.

Het koor wenst u een fijne vakantie en graag tot ziens vanaf 22 augustus!

Zie voor foto’s van deze meezingavond de foto-album.

P.S.

GMK treedt op in de Locht

1 juli 2018.

Het was prachtig weer en de vele bezoekers van de Locht te Melderslo hebben in de buitenlucht genoten van drie optredens van het Grubbenvorster Mannenkoor. Niet alleen het publiek, maar ook onze eigen zangers hebben daar een prachtige middag gehad.

In totaal werden er 15 verschillende liedjes in diverse stijlen gezongen en elk lied op zich was weer een hoogtepunt. Natuurlijk hebben we ook voor een daar aanwezige jarige een verjaardagslied gezongen.

Voor onze eigen mannen is het telkens weer genieten als we het lied Ukuthula brengen, waarbij onze dirigente Oksana telkens de inleidende regeltekst solo zingt.

Jammer was alleen dat het redelijk flink waaide. De partituren van de zangers, de pianiste en de dirigente waaiden op ongelukkige momenten op. Met behulp van wasknijpers hebben ze dit redelijk kunnen opvangen. Dank nog aan Annie den Otter die de pianiste Ludmilla heeft bijgestaan met het omleggen van de partituurbladen.

Na onze meezingavond op woensdag 4 juli kunnen we van onze vakantie gaan genieten en ons voorbereiden op een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de workshop voor mensen die willen uitzoeken of koorzang iets is wat hun kan “bekoren”.

 

In de foto-album  staan enkele foto’s van dit mooie optreden.

Asperge feest 2018

1e Pinksterdag was weer HET moment van/voor de asperges. Onder een strak blauwe hemel en natuurlijk volle zon werd de markt druk bezocht. Het Grubbenvorster Mannenkoor (GMK) was weer vertegenwoordigd met de inmiddels bekende “Koorknaapjes” die de inwendige mens liet proeven en genieten van deze heerlijke asperge-snack. Dit jaar waren er niet alleen “Koorknaapjes” om de smaakpapillen gunstig te “stemmen” maar ook een aantal “Koorknaapjes” om “gestemd” naar de luisteren. Onder muzikale begeleiding van Hay Verbong zongen een aantal leden van het GMK bekende liedjes waarbij de toeschouwers konden luisteren maar vooral werden uitgenodigd om mee te zingen. Speciaal voor dit doel was er een tekststandaard vervaardigd zodat de teksten goed te volgen waren wat ook resulteerde in spontane deelname van de markt-bezoekers. Wat een genot om samen met de  bezoekers te kunnen maar ook te mogen zingen! Onder het motto: “Grubbenvorster Mannenkoor, daar zit muziek in”, werden flyers uitgedeeld waarin iedereen werd uitgenodigd voor:

  • een meezingavond op woensdag 4 juli a.s., te 20:30 uur in ’t Haeren te   Grubbenvorst (vorig jaar gezellig druk bezocht) en
  • een gratis workshop “koorzang” (4x een dinsdagavond) vanaf 4 september  a.s. Georganiseerd voor een ieder die zingen leuk vindt. Een informatieve avond waar op een luchtige wijze kennis kan worden gemaakt het koorzang. Informatie en opgave bij Jan Leneman, telefoon 077 3662442 of via de site www.GMK88.nl

Het GMK-zangseizoen 2017/2018 wordt afgesloten op 1 juli a.s. met een optreden bij De Locht!

jh.

Pagina's:123456789»