GMK88

Nieuwsberichten

Opening jubileumjaar in la Providence

2 april 2018. Hoewel het Grubbenvorster Mannenkoor geen kerkkoor is, zongen we ook dit jaar traditiegetrouw op tweede paasdag bij de hoogmis in de (bomvolle) kapel van La Providence. We zongen dit jaar de Russische mis, gecomponeerd door onze eigen dirigente Oksana Bos-Baljva, aangevuld met enkele passende stukken. Zoals elk jaar werd onze zang zeer op prijs gesteld.

Daar ons koor 30 jaar bestaat, kregen de zangers en hun dames na de mis in la Providence een lunch aangeboden door het bestuur van het Mannenkoor. Het was smakelijk en buitengewoon gezellig!

 

Ook is er een groepsfoto gemaakt van de leden in hun nieuwe casual outfit. Nu ons repertoire steeds meer is uitgebreid met hedendaagse liederen willen wij ook met onze kleding aantonen dat het GMK met de tijd meegaat.

Klik op de foto voor een vergroting

Optreden Sing Challenge Korenfestival

 

Zondag 11 maart hebben we een optreden verzorgd tijdens het 10e Sing Challenge Korenfestival op de Schatberg in Sevenum. We hadden deze keer een mooi programma met diverse vlotte nummers. Het publiek was daarbij nog duidelijk extra verrast en onder de indruk toen onze dirigente Oksana naast het dirigeren ook enkele malen solo zong. We hebben dan ook vele positieve reacties ontvangen van het publiek. Voor ons een bevestiging dat we een goede weg zijn ingeslagen om meer hedendaagse nummers in ons repertoire op te nemen die leuk zijn om te horen en naar te kijken.
Daarnaast hebben wij natuurlijk ook bij diverse andere koren geluisterd naar hun optredens. Het is tenslotte een mooie gelegenheid om te zien wat andere koren pres(en)teren. Het festival  was zoals altijd zeer prima verzorgd en een dank is dan ook terecht aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

In de foto-album staan enkele foto’s van ons optreden op de Schatberg.

GMK heeft weer gewerkt voor de gemeenschap

Vrijdag 9 maart hebben weer enkele mannen van het Grubbenvorster Mannenkoor klussen uitgevoerd in het kader van NL-doet, georganiseerd door het Oranjefonds. Binnen in ’t Haeren is gewerkt aan het uitbreiden van de bühneachterwand en het realiseren van verrijdbare podiumdelen. Buiten werd gestart met het opknappen en uitbreiden van het rozenperkje dat ligt in het park vóór het klooster. Hier is gesnoeid, gewied en er zijn nieuwe struikjes geplant; bovendien is er gaas omheen gezet.
Tussendoor werd nog even genoten van de lunch die Mick opdiende in ’t Haeren. Het was weer een gezellige en nuttige klusdag

In de foto-album staan enkele foto’s van de klussers.

 

Maandag 19 en dinsdag 20 maart hebben enkele leden van GMK de Maasoever schoon gemaakt. Het was wel koud en winderig weer maar de zon scheen en de tijd vloog voorbij.

In de Foto-album staan enkele foto’s van de schoonmakers.

Bestuurswissel

Tijdens onze jaarlijkse algemene ledenvergadering op Aswoensdag jongstleden heeft er een bestuurswisseling plaats gevonden. Afgetreden zijn:

Jo Strijbosch, voorzitter. Zijn taak wordt overgenomen door Gé Aerts.

Geertjan Zinken, secretaris.  Deze taak wordt overgenomen door Jan Leneman.

Het Grubbenvorster Mannenkoor bedankt Jo en Geertjan voor hun jarenlange inzet en hopen dat zij nog lang plezier mogen hebben in het koor. We wensen tevens de nieuwe voorzitter en secretaris veel succes.

Een gevarieerd Kerstconcert 2017

December 2017: Het Grubbenvorster Mannenkoor is er weer in geslaagd een mooi kerstconcert neer te zetten. De kerk was volledig gevuld en het publiek reageerde enthousiast. Met name de mooie combinatie van klassieke kerstnummers met ‘net wat anders klinkende nummer’ werd als verrassend en aangenaam ervaren. Het Meuleveld Kinderkoor uit Horst onder leiding van Jacqueline Fijnaut zong enthousiast en leverde met hun kinderstemmen een leuke bijdrage. Het duo Chapieter, Pieter Simons en Charles van Dommelen, speelden op verschillende soorten instrumenten met soms verrassend humoristische teksten. En het gemengd koor Animato uit Horn had een leuk repertoire en was zeer aangenaam om naar te luisteren. Ook het GMK bracht, door Hans Bouten, Rutger Willemsen en Peter van Dooren prachtig begeleid met slagwerk, enkele mooie liederen ten gehore. Hierbij werden enkele nummers nog eens extra opgeluisterd door Jacqueline Fijnaut als sopraan en Jacqueline Harthoorn met haar trompet. Kortom, het was een mooi programma om trots op te zijn. Het GMK dankt dan ook iedereen die aan dit kerstconcert meegeholpen hebben.

Verder danken wij ook iedereen die ons het afgelopen jaar op welke wijze dan ook hebben gesteund en wensen allen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

In de foto-album staan enkele foto’s van dit kerstconcert.

Pagina's:12345678»