GMK88

Nieuwsberichten

Zang en Dans 7 april 2019

Lekker Zunke wat een mooie zondagmorgen.

Lekker Zinge  wat een leuke liedjes van die mannen.

Lekker Danse wat een geweldige show van de dansgarde.

Het thema van dit zondagmorgenzingen had niet beter kunnen treffen.

Het publiek werd ontvangen met deuntjes uit het draaiorgel van Jo Geurts.

Onder een warme en stralende lentezon presenteerde Peter Relouw heel enthousiast deze morgen. Het Grubbenvorster Mannenkoor kwam als eerste in deze muzikale reis aan de beurt, met daarna een optreden van de mini`s van de Grubbenvorster dansgarde. Hierna startten de AMC-zengers uit Horst hun optreden, zij begonnen hun reis op de Middelik waarna de grotere danseresjes aan de beurt waren. Na de pauze ging de reis verder over America, Siberië, Oostenrijk, Frankrijk en met een optreden van de dansende junioren weer terug naar Horst aan de Maas. Hierna een spetterend optreden van de Grubbenvorster mannen, de Horster ke’ls en alle danseressen, die dit nummer speciaal voor ons hebben ingestudeerd met het lied “Aus der Traube in die Tonne”. Na dit wijnlied werden aan de bar nog enkele nummers gezongen en de kelen gesmeerd met een goed glas bier.

zie onze foto-album voor enkele foto’s van dit gebeuren.

 

Opschonen Maasoever

16-03-2019.

Ook dit jaar hebben enkele leden van het Grubbenvorster Mannenkoor meegewerkt om de oevers van de Maas op te schonen. Ondanks het slechte weer en de zeer hoge waterstand werden weer diverse zakken gevuld met rommel. Verbazend wat er allemaal gevonden wordt. Na afloop nog even gezellig samen zitten met een kopje koffie. Heren bedankt voor de inzet.

In de foto-album staan enkele foto’s van deze actie.

Kerstconcert 19 december 2018

Ook dit jaar organiseerde het Grubbenvorster Mannenkoor op woensdag 19 december een kerstconcert in de kerk te Grubbenvorst. Dit kerstconcert stond mede in het teken van het 30-jarig bestaan van het Grubbenvorster Mannenkoor en had als thema: Vrede op aarde voor iedereen.

Het kerstconcert werd uitgevoerd door het Grubbenvorster Mannenkoor in samenwerking met Vocal Group Happy Sound uit Hegelsom, het kinderkoor Weisterbeek uit Horst, de solisten Babs van Bree en Bart Rievers uit Grubbenvorst en met verdere instrumentale ondersteuning en begeleiding vanuit onder meer de Harmonie en percussiegroep.

Het GMK dankt iedereen die aan dit kerstconcert meegeholpen hebben.

Foto’s van het kerstconcert zijn te vinden in de foto-album

Het kerstconcert was het laatste optreden van dit jaar. Een jaar waar we weer veel plezier hebben gehad in het samen zingen. Het mooiste is natuurlijk indien blijkt dat het publiek waardeert wat wij doen. Zo hadden we afgelopen jaar veel positieve reacties op ons moderner repertoire en casual kledij.

Wij danken iedereen die ons het afgelopen jaar op enige wijze hebben gesteund en wensen allen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 

 

 

GMK viert Caeciliafeest

Zaterdag 20 oktober 2018 heeft het Grubbenvorster Mannenkoor weer het jaarlijkse Caeciliafeest gevierd. Dit jaar waren het de tweede tenoren die een gevarieerd programma hadden samengesteld. Passend bij het feit dat ons koor dit jaar 30 jaar bestaat hebben we eerst een bezoek gebracht aan het Museum “terug in de tijd” te Horn. Hier hebben we ons kunnen vergapen aan een zeer uitgebreide verzameling van voorwerpen uit de vorige eeuw. Menigeen zocht met weemoed naar zijn eerste brommer. Na dit bezoek gingen we weer terug naar de toekomst en hebben we eerst genoten van een goede maaltijd bij Mick in ’t Haeren. Daarna volgde een afwisselend programma met veel zang dat enkel onderbroken werd voor de huldiging van Piet Zanders die 25 jaar lid is van het koor Chris Lucassen als zanger van het jaar voor zijn vele verdiensten voor het koor.

De verrassing van deze avond was de presentatie van een nieuw koortje Pu(u)r Zang. Dit koortje bestaat uit een tiental leden van het GMK die zich met name richten op het zingen van gezellige meezingers. We zullen zeker nog vaker van ze horen.

Al met al was het een mooi programma en de tijd vloog voorbij. Een dank aan de organisatoren van dit geslaagd Caeciliafeest.

Zie voor enkele foto’s van deze Caeciliaviering de Foto-album

 

Meezingavond 2018

Woensdag 4 juli organiseerde GMK tijdens de laatste repetitie-avond van het seizoen de jaarlijkse meezingavond. Het was druk. Roel Verheggen was aangezocht om de avond aan elkaar te praten en hij deed dat gezellig, alert en met humor.
Naast een paar nummers die door het koor werden gezongen (sommige met solisten Oksana Bos-Baljva, Jan Rievers en Ger Derikx met Eef Mulders) legde Roel Verheggen aan de hand van “The sound of music” uit dat noten lezen helemaal niet moeilijk is.
De overbekende nummers “het land van Maas en Waal” en “opzij, opzij, opzij..” werden samen met de zaal ingestudeerd en ten gehore gebracht.
Eef Mulders bracht samen met haar vaste begeleider Daan Eekers (gitaar) tussendoor een aantal popnummers ten gehore die bij het publiek in de smaak vielen. Jan Rievers bracht (in Elvis outfit) een aantal nummers van de King of Pop ten gehore.
Kortom: het was een gevarieerde en -zoals alle repetities van het mannenkoor- gezellige avond waar eenieder van heeft genoten.
Voor mannen die wel zouden willen zingen maar een steuntje in de rug nodig hebben:
Het Mannenkoor heeft een aantal workshops “beginselen van de koorzang” gepland, te geven door Roel Verheggen en wel op dinsdagavond 4, 11 en 25 september en 2 oktober van 19.30 tot 20.30 uur in gemeenschapshuis ’t Haeren Grubbenvorst. Vrijblijvend en kosteloos, maar hopelijk niet voor niets! Deelnemen? Graag even een mailtje naar de secretaris: d.j.leneman@kpnplanet.nl.

Het koor wenst u een fijne vakantie en graag tot ziens vanaf 22 augustus!

Zie voor foto’s van deze meezingavond de foto-album.

P.S.

Pagina's:12345678910»