GMK88

Nieuwsberichten

Meezingavond 2018

Woensdag 4 juli organiseerde GMK tijdens de laatste repetitie-avond van het seizoen de jaarlijkse meezingavond. Het was druk. Roel Verheggen was aangezocht om de avond aan elkaar te praten en hij deed dat gezellig, alert en met humor.
Naast een paar nummers die door het koor werden gezongen (sommige met solisten Oksana Bos-Baljva, Jan Rievers en Ger Derikx met Eef Mulders) legde Roel Verheggen aan de hand van “The sound of music” uit dat noten lezen helemaal niet moeilijk is.
De overbekende nummers “het land van Maas en Waal” en “opzij, opzij, opzij..” werden samen met de zaal ingestudeerd en ten gehore gebracht.
Eef Mulders bracht samen met haar vaste begeleider Daan Eekers (gitaar) tussendoor een aantal popnummers ten gehore die bij het publiek in de smaak vielen. Jan Rievers bracht (in Elvis outfit) een aantal nummers van de King of Pop ten gehore.
Kortom: het was een gevarieerde en -zoals alle repetities van het mannenkoor- gezellige avond waar eenieder van heeft genoten.
Voor mannen die wel zouden willen zingen maar een steuntje in de rug nodig hebben:
Het Mannenkoor heeft een aantal workshops “beginselen van de koorzang” gepland, te geven door Roel Verheggen en wel op dinsdagavond 4, 11 en 25 september en 2 oktober van 19.30 tot 20.30 uur in gemeenschapshuis ’t Haeren Grubbenvorst. Vrijblijvend en kosteloos, maar hopelijk niet voor niets! Deelnemen? Graag even een mailtje naar de secretaris: d.j.leneman@kpnplanet.nl.

Het koor wenst u een fijne vakantie en graag tot ziens vanaf 22 augustus!

Zie voor foto’s van deze meezingavond de foto-album.

P.S.

GMK treedt op in de Locht

1 juli 2018.

Het was prachtig weer en de vele bezoekers van de Locht te Melderslo hebben in de buitenlucht genoten van drie optredens van het Grubbenvorster Mannenkoor. Niet alleen het publiek, maar ook onze eigen zangers hebben daar een prachtige middag gehad.

In totaal werden er 15 verschillende liedjes in diverse stijlen gezongen en elk lied op zich was weer een hoogtepunt. Natuurlijk hebben we ook voor een daar aanwezige jarige een verjaardagslied gezongen.

Voor onze eigen mannen is het telkens weer genieten als we het lied Ukuthula brengen, waarbij onze dirigente Oksana telkens de inleidende regeltekst solo zingt.

Jammer was alleen dat het redelijk flink waaide. De partituren van de zangers, de pianiste en de dirigente waaiden op ongelukkige momenten op. Met behulp van wasknijpers hebben ze dit redelijk kunnen opvangen. Dank nog aan Annie den Otter die de pianiste Ludmilla heeft bijgestaan met het omleggen van de partituurbladen.

Na onze meezingavond op woensdag 4 juli kunnen we van onze vakantie gaan genieten en ons voorbereiden op een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de workshop voor mensen die willen uitzoeken of koorzang iets is wat hun kan “bekoren”.

 

In de foto-album  staan enkele foto’s van dit mooie optreden.

Asperge feest 2018

1e Pinksterdag was weer HET moment van/voor de asperges. Onder een strak blauwe hemel en natuurlijk volle zon werd de markt druk bezocht. Het Grubbenvorster Mannenkoor (GMK) was weer vertegenwoordigd met de inmiddels bekende “Koorknaapjes” die de inwendige mens liet proeven en genieten van deze heerlijke asperge-snack. Dit jaar waren er niet alleen “Koorknaapjes” om de smaakpapillen gunstig te “stemmen” maar ook een aantal “Koorknaapjes” om “gestemd” naar de luisteren. Onder muzikale begeleiding van Hay Verbong zongen een aantal leden van het GMK bekende liedjes waarbij de toeschouwers konden luisteren maar vooral werden uitgenodigd om mee te zingen. Speciaal voor dit doel was er een tekststandaard vervaardigd zodat de teksten goed te volgen waren wat ook resulteerde in spontane deelname van de markt-bezoekers. Wat een genot om samen met de  bezoekers te kunnen maar ook te mogen zingen! Onder het motto: “Grubbenvorster Mannenkoor, daar zit muziek in”, werden flyers uitgedeeld waarin iedereen werd uitgenodigd voor:

  • een meezingavond op woensdag 4 juli a.s., te 20:30 uur in ’t Haeren te   Grubbenvorst (vorig jaar gezellig druk bezocht) en
  • een gratis workshop “koorzang” (4x een dinsdagavond) vanaf 4 september  a.s. Georganiseerd voor een ieder die zingen leuk vindt. Een informatieve avond waar op een luchtige wijze kennis kan worden gemaakt het koorzang. Informatie en opgave bij Jan Leneman, telefoon 077 3662442 of via de site www.GMK88.nl

Het GMK-zangseizoen 2017/2018 wordt afgesloten op 1 juli a.s. met een optreden bij De Locht!

jh.

Opening jubileumjaar in la Providence

2 april 2018. Hoewel het Grubbenvorster Mannenkoor geen kerkkoor is, zongen we ook dit jaar traditiegetrouw op tweede paasdag bij de hoogmis in de (bomvolle) kapel van La Providence. We zongen dit jaar de Russische mis, gecomponeerd door onze eigen dirigente Oksana Bos-Baljva, aangevuld met enkele passende stukken. Zoals elk jaar werd onze zang zeer op prijs gesteld.

Daar ons koor 30 jaar bestaat, kregen de zangers en hun dames na de mis in la Providence een lunch aangeboden door het bestuur van het Mannenkoor. Het was smakelijk en buitengewoon gezellig!

 

Ook is er een groepsfoto gemaakt van de leden in hun nieuwe casual outfit. Nu ons repertoire steeds meer is uitgebreid met hedendaagse liederen willen wij ook met onze kleding aantonen dat het GMK met de tijd meegaat.

Klik op de foto voor een vergroting

Optreden Sing Challenge Korenfestival

 

Zondag 11 maart hebben we een optreden verzorgd tijdens het 10e Sing Challenge Korenfestival op de Schatberg in Sevenum. We hadden deze keer een mooi programma met diverse vlotte nummers. Het publiek was daarbij nog duidelijk extra verrast en onder de indruk toen onze dirigente Oksana naast het dirigeren ook enkele malen solo zong. We hebben dan ook vele positieve reacties ontvangen van het publiek. Voor ons een bevestiging dat we een goede weg zijn ingeslagen om meer hedendaagse nummers in ons repertoire op te nemen die leuk zijn om te horen en naar te kijken.
Daarnaast hebben wij natuurlijk ook bij diverse andere koren geluisterd naar hun optredens. Het is tenslotte een mooie gelegenheid om te zien wat andere koren pres(en)teren. Het festival  was zoals altijd zeer prima verzorgd en een dank is dan ook terecht aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

In de foto-album staan enkele foto’s van ons optreden op de Schatberg.

Pagina's:123456789»